محمد عباسی‌فرد

یک وبلاگ‌نویس.

چگونه یک سخنرانی خوب داشته باشیم؟

تا جایی که خاطرم است، اولین‌بار که روبه‌روی جمعیتی قرار گرفتم تا پشت میکروفن صحبت کنم، اول ابتدایی بودم. باید سرود جمهوری اسلامی ایران را سر صف می‌خواندم. صدای خنده‌ها را می‌شنیدم. مطمئن بودم که به من می‌خندند. برای اینکه حواسم را جمع کنم، چشم‌هایم را بستم و ادامه دادم. تمام که شد، دوستانم سر…

تا جایی که خاطرم است، اولین‌بار که روبه‌روی جمعیتی قرار گرفتم تا پشت میکروفن صحبت کنم، اول ابتدایی بودم. باید سرود جمهوری اسلامی ایران را سر صف می‌خواندم.

صدای خنده‌ها را می‌شنیدم. مطمئن بودم که به من می‌خندند. برای اینکه حواسم را جمع کنم، چشم‌هایم را بستم و ادامه دادم. تمام که شد، دوستانم سر کلاس درس تمام ایرادات من را گفتند. با همان عقل دوران ابتدایی.

از آن روز بیست و اندی سال گذشته است. در این مدت کم و بیش برای صحبت مقابل جمعیت‌های کم، قرار گرفته بودم. اما قرار بود روز جمعه برای مراسم پنجمین سالگرد تاسیس گروه عصر ماهان من مجری و ارائه‌دهنده باشم!

فکر می‌کردم احتمالا خطاهای زیادی داشته باشم، اما برخلاف تصورم همه چیز به خوبی پیش رفت و بازخوردهای خوبی گرفتم. این چند نکته برای داشتن یک ارائه و سخنرانی خوب کمک خوبی برای من بود.

متن سخنرانی نداشته باشید

من به هیچ عنوان متنی برای صحبت آماده نکردم. فقط در ذهنم مسیر صحبت‌هایم را مشخص کرده بودم. این موضوع باعث می‌شود که در لحظه بتوانید نسبت به اتفاقات واکنش بهتری داشته باشید و از همان‌ها برای جذاب‌تر کردن صحبت‌هایتان استفاده کنید.

اما حتما و حتما چارچوب کلی صحبت‌هایتان را بارها و بارها مرور کنید تا از مسیری که برای سخنرانی آماده کرده‌اید، خارج نشوید.

داستان‌سرایی کنید

همه‌ی ما عاشق داستان‌ها هستیم. پیشنهاد می‌کنم به مسیر کلی صحبت‌هایتان حتما چندین داستان کوتاه مرتبط اضافه کنید.

و از همه مهم‌تر تمام صحبت‌هایتان را در قالب یک داستان برای حاضرین تعریف کنید تا آنها گیراتر و بیشتر با شما همراه شوند.

استرس‌تان را کنترل کنید

شروع صحبت‌ها قطعا با بالاترین میزان استرس همراه است. پیرو آن لرزش صدا. اما من سعی کردم با نوشیدن آب، نفس عمیق کشیدن و البته راه رفتن تا حدودی استرسم را کنترل کنم.

این شرایط ۱۰ دقیقه اول وجود دارد. کم کم به قول معروف یخ‌تان باز می‌شود و خیلی راحت‌تر می‌توانید ادامه سخنرانی و ارائه‌تان را پیش ببرید.

در انتها

باید بگویم تمام توصیه‌هایی که گفتم، صرفا به صورت تجربی است. تجربه‌‌ای که از سخنرانی خودم در پنجمین سالگرد تاسیس گروه عصر ماهان به دست آوردم. ممکن است درست باشد یا نه. من فکر می‌کنم در هر کاری تا حدودی هر کس، نسخه‌ی مخصوص خودش را دارد.

امیدوارم هر زمان که باید سخنرانی کنید و ارائه‌ای داشته باشید، عالی و عالی و عالی باشید. اگر تا به امروز هم تجربه‌ای داشتید، خوشحال می‌شوم در بخش نظرات بنویسید و به بهتر و کامل‌تر شدن این یادداشت کمک کنید. ممنون.

در

یک پاسخ به “چگونه یک سخنرانی خوب داشته باشیم؟”

  1. […] اینکه این تفاوت به چشم نیاید، هم سطح با محل نشستن حضار سخنرانی و اجرا کردم و از سن سالن استفاده […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *