محمد عباسی‌فرد

یک وبلاگ‌نویس.

از ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳؛ برای ۱۰ سالگی این وبلاگ

به مناسبت ۱۰ سالگی این وبلاگ می‌خواهم تاریخچه‌ای از زمانی که با پدیده‌ای به اسم وبلاگ آشنا شدم برای‌تان بگویم. دقیقا به یاد ندارم که چه تعداد وبلاگ با نام‌های عجیب و غریب و ناشناس ساختم تا در آن زمان با این پدیده و دنیای جذاب، یعنی وبلاگ، بیشتر آشنا شوم و دنیای آن را…

به مناسبت ۱۰ سالگی این وبلاگ می‌خواهم تاریخچه‌ای از زمانی که با پدیده‌ای به اسم وبلاگ آشنا شدم برای‌تان بگویم. دقیقا به یاد ندارم که چه تعداد وبلاگ با نام‌های عجیب و غریب و ناشناس ساختم تا در آن زمان با این پدیده و دنیای جذاب، یعنی وبلاگ، بیشتر آشنا شوم و دنیای آن را تجربه کنم. اما خاطرم است که اولین وبلاگم را با سرویس میهن‌بلاگ ساختم. میهن‌بلاگی که دیگر وجود ندارد. اما خیلی زود به بلاگفا رفتم و ادامه راه را در این سرویس ادامه دادم. در این دو سال کاملا بی‌هدف و صرفا برای تجربه کردن در این فضا می‌چرخیدم. مطالب دیگران را کپی می‌کردم و پُست می‌کردم. گاهی می‌نوشتم. موزیک‌های دیگران را منتشر می‌کردم و…

در این سال‌ها من ۱۶-۱۷ ساله بودم و هنوز به طور جدی وارد ماجراهای اجتماعی نشده بودم. اما می‌دانم در بدنه اصلی و نسل اول وبلاگستان فارسی، به طور جدی فعالیت‌های مهمی صورت می‌گرفت و این فضا تبدیل به مهم‌ترین راه آگاهی‌بخشی از جریانات و اتفاقات جامعه شده بود. مخصوصا در سال ۱۳۸۸ و جریانات سیاسی آن دوره.

سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲

وبلاگ سانگ پُرتال

شاید اولین و جدی‌ترین فعالیت من به عنوان دارنده یک وبلاگ دانلود موسیقی، وبلاگ سانگ پرتال بود که بعدتر آن را به دامنه دات کام تغییر دادم. من لینک‌ آهنگ‌ها را از دیگر سایت‌های موسیقی کپی می‌کردم و فکر می‌کردم همه این کار را می‌کنند.

نمی‌دانستم که عکس و کاور آهنگ‌ها را باید در یک فضایی آپلود کنم و بعد در وبلاگم قرار دهم. اولین‌بار اینجا با مفهوم آپلود و فضای میزبانی آشنا شدم. همینجا بود که فهمیدم آهنگ‌ها هم در یک فضای میزبانی آپلود می‌شوند و برای دانلود قرار داده می‌شوند.

مهم‌ترین اتفاق آن دوره، ایمیل یک خواننده تازه‌کار برای درج آهنگ جدیدش در سایت سانگ پُرتال بود. برای منی که آهنگ‌ها را از سایت‌های دیگر کپی می‌کردم، این اتفاق جذاب‌ترین تجربه من به حساب می‌آمد.

song-portal.blogfa.com

وبسایت اَکتیو دی‌اِل

در این دوره وبسایت‌های دانلود نرم‌افزار تازه در حال شکل‌گیری بودند و به پیشنهاد و کمک پسرعمه‌ام، سایت اکتیو دی‌اِل را با همین موضوع ایجاد کردیم. اما من به خاطر مدرسه از ادامه راه جا زدم و می‌دانم اگر سایت اکتیو دی‌اِل را زنده نگه می‌داشتم، الان هم‌رده سایت‌های پی‌سی دانلود و سافت ۹۸ بود و احتمالا درآمدش به قدری کافی بود که وارد دنیای کارمندی نشوم.

activedl.com

وبسایت وکیل عباسی

زمانی که برای شرکت در کنکور فراگیر پیام‌نور در رشته حقوق ثبت‌نام کردم، فکر می‌کردم که در آینده وکیل می‌شوم. همین باعث شد که یک وبسایت شخصی به اسم وکیل عباسی دات کام ایجاد کنم. یک وبسایت استاتیک بدون اتصال به یک CMS و صرفا جهت دلخوشی خودم بود.

vakilabbasi.com

وبسایت دادیاری

در این دوره من تازه با مفهوم CMS و سیستم و مدیریت محتوا آشنا شدم. آن زمان جوملا حکم وردپرس این روزها را داشت و من سایت دادیاری را بر روی جوملا ایجاد کردم و به انتشار اخبار و مباحث حقوقی می‌پرداختم که بیشترشان کپی مطالب و اخبار دیگر سایت‌های حقوقی بود.

dadyari.com

وبلاگ حقوق برای زندگی

وبلاگ حقوق برای زندگی اولین و مهم‌ترین تجربه من در زمینه خلق و تولید محتوا بود. اینجا جایی بود که به بلوغ کپی نکردن محتوا و ایجاد محتوا رسیده بودم و با تلاش و علاقه زیاد سعی می‌کردم مباحث حقوقی را ساده‌سازی کنم و منتشر کنم. از وبلاگ حقوق برای زندگی می‌توانم به حرفه‌ای‌ترین دوران وبلاگ‌نویسی‌ام غیر از دوران وبلاگ شخصی‌ام یاد کنم.

legal.blog.ir

پُست‌های مهمان در لذت وبلاگ‌نویسی

وبلاگ لذت وبلاگ‌نویسی و نوشته‌های مسلم میرزایی عزیز، در آن زمان برای من حکم مدرسه وبلاگ‌نویسی بود و مبانی مهم و کاربردی‌ای از وبلاگ‌نویسی و محتوانویسی یاد گرفتم.

لینک‌های زیر دو مطلب از من به عنوان پُست مهمان در لذت وبلاگ‌نویسی است که نوع نگارش و عدم رعایت نکات دستور زبان فارسی در این دو نوشته، مثل نیم‌فاصله و قرارگیری اشتباه علائم نگارشی مثل پرانتز و ویرگول، برای خود من جالب توجه است. این دو مطلب به خوبی مسیر تکامل در یادگیری را به من یادآوری می‌کند و می‌دانم که احتمالا ۱۰ سال دیگر نیز همچین دیدی را نسبت به یادداشت‌های الانم خواهم داشت.

مروری بر سرویس وبلاگ دهی «بلاگ»(بیان)، رسانه متخصصان و اهل قلم

از یک وبلاگ موسیقی تا یک وبلاگ حقوقی

از ۱۳۹۳ تا امروز

۱۳۹۳

اولین نسخه از وبسایت شخصی‌ام بعد از تقریبا ۵-۶ سال وبلاگ‌نویسی به صورت ناشناس، با دامنه abbasifard.ir راه‌اندازی شد.

۱۳۹۴

بخش وبلاگ با استفاده از سرویس بلاگ بیان راه‌اندازی و با زیردامنه blog.abbasifard.ir به وبسایت متصل شد.

۱۳۹۵

با خرید دامنه abbasifard.com وبلاگ از بلاگ بیان به وردپرس منتقل شد و نسخه انگلیسی آن در کنار فارسی راه‌اندازی شد.

۱۳۹۶

از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ بخش فارسی وبلاگ به همین شکل فعال بود، برعکس بخش انگلیسی که متروک ماند.

۱۴۰۰

بزرگ‌ترین خانه‌تکانی وبلاگ بعد از ۴ سال در جهت تبدیل شدن به یک وبلاگ شخصی با رویکرد روابط عمومی و ارتباطات انجام شد.

۱۴۰۳

بعد از ۳ سال و همزمان با ۱۰ سالگی وبلاگ، قالب آن به‌روز شد و در صفحه اصلی، بخش آخرین نظرات اضافه شد به این دلیل که نظرات خوانندگان وبلاگ و بازخوردهای آنها، کامل‌کننده و هم‌تراز با یادداشت‌ها است.

از امروز تا آینده…

نوشتن در این وبلاگ همواره برای من بر آمده از حال و هوای درونی‌ام و باور من به نوشتن و ارزش کلیدی دانستن آن، بوده است. در طول این ۱۰ سال ار هر چیزی نوشته‌ام. روزگاری دسته‌بندی اینجا بیشتر از ۱۰ موضوع بود ولی حالا همه چیز در ۳ موضوع خلاصه می‌شود. یادداشت‌ها که شامل هر موضوعی می‌شود. یادداشت‌های تخصصی گره خورده به موضوعاتی مانند ارتباطات و روابط عمومی و هر موضوعی که فهم و نوشتن از آن عمیق‌تر باشد. در پایان هم دسته‌بندی‌ای به اسم ارتباطات که یادداشت‌های من از دیدارهای دوستانه با عزیزانی است که تجربه آشنایی و ارتباط با آنها را می‌نویسم.

تلاش من این است که تفاوت آینده اینجا نسبت به ۱۰ سال گذشته، یادداشت‌های بیشتر و تعامل بیشتر در این وبلاگ باشد.

از تمام عزیزانی که در طول این ۱۰ سال همراه اینجا و من بوده‌اند ممنونم. بدون شک نظرات شما نیروی محرک من بوده و هست.

در

۲ پاسخ به “از ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳؛ برای ۱۰ سالگی این وبلاگ”

  1. دانشجوی همیشگی مدیریت Avatar

    نوشتن واقعا در یک فضا منطقی نیست؛ خصوصا در وضعیت اینترنت ایران
    ولی خدا قوت. قلمتان استوار

    1. محمد عباسی‌فرد Avatar
      محمد عباسی‌فرد

      باهاتون موافقم و برای خود من نوشتن تو این وبلاگ بیشتر جنبه رضایت درونی داره سجاد جان، ممنونم ازت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *