ویژگی‌های مثبت و منفی روابط عمومی

روابط عمومی به عنوان یکی از ابزارهای مهم هر کسب وکار و سازمانی، اگر به درستی استفاده نشود می‌تواند تبعات گوناگونی را به همراه داشته باشد. همچنین در مقابل اگر این ابزار به خوبی کار کند، برای جایگاه‌سازی و رشد یک کسب‌وکار بسیار کمک‌کننده است.

شاید نتوان به طور دقیق ویژگی‌های مثبت و منفی روابط عمومی را لیست کرد، چرا که از ظن هر متخصص روابط عمومی می‌تواند تفاوت‌هایی وجود داشته باشد. این لیست تعدادی از ویژگی‌های مثبت و منفی (یا به عبارتی مزایا و معایب) روابط عمومی است که خوشحال می‌شوم نظرتان درباره آن و همچنین به طور کلی درباره مزایا و معایب ابزار روابط عمومی بدانم. نظرهای شما عزیزان با تکمیل و اصلاح این موضوع و نوشته، قطعا به خوانندگان آن دید بهتری می‌دهد.

ویژگی‌های مثبت (مزایا)

اعتبار بخشیدن: اعتباری که به واسطه نق قول دیگران برای یک کسب‌وکار ایجاد می‌شود، توسط تبلیغات مستقیم و دیگر روش‌ها شکل نمی‌گیرد. اما این ماجرا کاملا تیغ دو لبه است. همین اعتباربخشی اگر در جهت تخریب باشد، به شدت کار سختی برای جبران آن وجود دارد.

دسترسی وسیع: پوشش وسیع پیام (یا اصطلاحا ریچ شدن پیام) می‌تواند به واسطه روابط عمومی امکان‌پذیر شود. این ویژگی مثبت روابط عمومی می‌تواند پیام شما را به گوش همه برساند. اینکه پیام و مخاطب و کانال انتخابی به درستی و با استراتژی مشخص برنامه‌ریزی و اجرا شود، شرط اساسی این موضوع است.

هزینه: روابط عمومی ظاهرا ابزاری رایگان است. اما اینطور نیست؟ روابط عمومی می‌تواند نسبت به ابزارهای دیگر هزینه کمتر با اثربخشی بیشتری به همراه داشته باشد. نکته مهم در بحث هزینه‌های بهینه روابط عمومی رابطه مستقیم با عمق ارتباطات، اقدامات هوشمندانه و استراتژی درست و تعریف شده برای روابط عمومی دارد.

ارتباط دو طرفه: ویژگی بارز روابط عمومی ساختن ارتباط است، آن هم یک ارتباط دو طرفه. اثربخشی این جنس ارتباط در تمام مواردی که گفته شد،به خوبی نمود دارد.

ویژگی‌های منفی (معایب)

عدم کنترل مستقیم: یکی از بزرگ‌ترین ریسک‌های روابط عمومی، عدم کنترل مستقیم بر روی اخباری است که درباره شما پوشش داده می‌شود. وجود یک روابط عمومی چابک در این شرایط می‌تواند تا قبل از همه‌گیر شدن خبر، نتیجه آن به نفع سازمان تغییر دهد.

اندازه‌گیری: میزان موفقیت‌آمیز بودن یا نبودن یک کمپین و اقدام روابط عمومی به سادگی اندازه‌گیری این مورد در دیگر واحدهای سازمان نیست. هنوز هم معیارهای مشخصی برای اندازه‌گیری اقدامات روابط عمومی تعریف نشده است و هر متخصص و مدیر روابط عمومی روش سنجش خاص خودش را دارد.

در

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *