محمد عباسی‌فرد

یک وبلاگ‌نویس.

بررسی چند کمپین موفق روابط عمومی

اکثر کمپین‌های روابط عمومی حول محور مسئولیت اجتماعی برند و سازمان برنامه‌ریزی و اجرا می‌شوند. اما همیشه هم اینگونه نیست و سوژهای گوناگونی می‌توانند دست خوش طراحی و اجرا یک کمپین روابط عمومی باشند. کمپین‌های روابط عمومی با توجه به هدف، مخاطب و پیام می‌تواند فرم‌های مختلفی داشته باشد و به اجرا گذاشته شود. در…

اکثر کمپین‌های روابط عمومی حول محور مسئولیت اجتماعی برند و سازمان برنامه‌ریزی و اجرا می‌شوند. اما همیشه هم اینگونه نیست و سوژهای گوناگونی می‌توانند دست خوش طراحی و اجرا یک کمپین روابط عمومی باشند. کمپین‌های روابط عمومی با توجه به هدف، مخاطب و پیام می‌تواند فرم‌های مختلفی داشته باشد و به اجرا گذاشته شود.

در این یادداشت چند نمونه از کمپین‌های موفق روابط عمومی را مرور می‌کنیم. در پایان یادداشت هم نظرات شما درباره انواع کمپین‌های روابط عمومی و مثال‌هایی که همواره در ذهن‌تان ماندگار شده است، می‌تواند این یادداشت را کامل‌تر و خواندنی‌تر کند.

کمپین مبارزه با بیماری ویروسی ابولا توسط گوگل

همه‌گیری ویروس ابولا در گینه و از دی سال ۱۳۹۲ آغاز شد اما تا فروردین سال ۱۳۹۳ ناشناخته بود و تا اینکه در مناطق دیگری مانند لیبریا، سیرالئون و نیجریه پخش شد. سازمان بهداشت جهانی در تاریخ ۲۰ شهریور سال ۱۳۹۳، ۱۹۷۵ مورد مشکوک مبتلا به ابولا و ۱۰۶۹ مرگ حاصل از ابولا را اعلام کرد و این همه‌گیری شدیدترین همه‌گیری بیماری ویروسی ابولا از زمان کشف آن در سال ۱۳۵۵ بوده است و به هنگام این همه‌گیری سازمان بهداشت جهانی وضعیت اضطراری بهداشت عمومی علام نموده که پیش از آن تنها ۲ بار علام گشته بود.

شرکت گوگل در راستای کمک مالی برای بهبود وضعیت کمک‌رسانی و جلوگیری از شیوع و مرگ و میر حاصل از این ویروس، کمپینی طراحی و اجرا کرد که در آن متعهد شد به ازای هر ۱ دلاری که جمع‌آوری می‌شود، ۲ دلار اهدا کند. در پایان این کمپین و با توجه به پوشش قابل توجه این کمپین توسط رسانه‌های جهانی، مبلغ ۷.۵ میلیون دلار جمع‌آوری شد تا در جلوگیری از شیوع ویروس ابولا و کنترل مرگ و میر حاصل از آن و همچنین تسریع در روند درمانی آن به کار گرفته شود.

کمپین Paramount Pictures برای انتشار دنباله فیلم حلقه

احتمالا اگر طرفدار فیلم‌های ترسناک باشید، فیلم حلقه را دیده باشید. همان فیلمی که در یکی از سکانس‌هایش شاهد بیرون آمدن دختری ترسناک هستیم.

شرکت فیلم‌سازی Paramount Pictures برای تبلیغات و جلب توجه نسبت به فیلم حلقه‌ها در آستانه انتشار دنباله آن، با همراهی آژانس Thinkmodo کمپینی را طراحی و اجرا کردند که در یک فروشگاه تلویزیون، سکانس مربوط به بیرون آمدن همان دختر ترسناک به اسم سامارا یا دختر خزنده را بازسازی کردند و ویدیو واکنش خریداران حاضر در آن فروشگاه را منتشر کردند تا فقط در چند روز بیش از ۲۰۰ میلیون بار دیده شد. جالب است بدانید که از همان بازیگر اصلی فیلم برای این کمپین استفاده شده بود.

از طریق اینجا می‌توانید ویدیو آن را مشاهده کنید.

کمپین سفارش آنلاین غذل Just Eat و تهیه دارو برای مشتری بیمار

اپلیکیشن سفارش آنلاین غذا Just Eat مانند همین اسنپ فود خودمان است که هنگام سفارش این امکان را دارد تا شما به عنوان سفارش‌دهنده، هر نوع توضیح بیشتری هم که لازم است را اضافه کنید، مثلا پنیر بیشتری استفاده شود، ساندویچ من گوجه نداشته باشد و…

در یکی از سفارش‌های Just Eat مشتری در قسمت توضیحات این را نوشته بود: «لطفا در راه توقف کنید و برای من قرص بنیلین سرماخوردگی و آنفولانزا بیاورید، من پول را به شما می دهم. غذا را فقط برای این سفارش دادم تا بتوانم قرص‌ها را داشته باشم. من مریضم»

نکته مهم این است که بعد از اینکه مامور تحویل غذا، داروها را نیز تهیه کرد و تحویل داد، این سوژه توسط روابط عمومی Just Eat نادیده گرفته نشد و آن را منتشر کردند و با پوشش درست، نظرات و توجه‌ها را به خودشان جلب کردند.

کمپین فیلتر پرچم فرانسه در پروفایل‌های فیسبوک

بعد از ماجرای سال ۲۰۱۵ مربوط به تیراندازی در پاریس که تقریبا ۱۲۹ نفر کشته شدند، فیسبوک با اضافه کردن یک فیلتر پرچم فرانسه برای پروفایل‌های کاربران، این امکان را برای کاربران ایجاد کرد تا در حمایت از فرانسه و همدردی با مردم آنها پروفایل‌های خودشان را به رنگ پرچم فرانسه درآورند.

در این کمیپن میلیون‌ها کاربر از این امکان فیسبوک در جهت حمایت از فرانسه استفاده کردند و این اقدام تبدیل به سوژه‌ای شد برای بیشتر دیده شدن فیسبوک و جلب توجه نسبت به فعالیت‌ها آن.

در پایان و به طور کلی کمپین‌هایی از جنس روابط عمومی نیاز به خوراک‌ها و سوژه‌هایی دارند که اگر نادیده گرفته شوند، شما فرصت بهره‌مندی از ظرفیت آنها برای ایجاد سر و صدا مثبت حول محور برند و سازمان‌تان را از دست خواهید داد. توجه به سوژه‌های به ظاهر سطحی می‌تواند جرقه آغاز یک موج و پشت بند آن موج‌های بعدی و ایجاد یک سونامی اثربخش و مثبت درباره برند شما باشد.

در

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *