محمد عباسی‌فرد

یک وبلاگ‌نویس.

آیا روابط عمومی واقعا هشتمین شغل پراسترس دنیا است؟

هر سال وبسایت CareerCast به عنوان پلتفرم آنلاین مشاغل در آمریکا، لیستی از مشاغل پراسترس را براساس ۱۱ شاخص مانند سفر، ضرب‌الاجل‌ها، کار در انظار عمومی، رقابت‌پذیری، خطرها، شرایط محیطی و… رتبه‌بندی می‌کند. در لیستی که امسال منتشر شد، رتبه‌های پنجم تا هشتم مربوط به مشاغلی هستند که با یکدیگر در حوزه ارتباطات و رسانه،…

هر سال وبسایت CareerCast به عنوان پلتفرم آنلاین مشاغل در آمریکا، لیستی از مشاغل پراسترس را براساس ۱۱ شاخص مانند سفر، ضرب‌الاجل‌ها، کار در انظار عمومی، رقابت‌پذیری، خطرها، شرایط محیطی و… رتبه‌بندی می‌کند.

در لیستی که امسال منتشر شد، رتبه‌های پنجم تا هشتم مربوط به مشاغلی هستند که با یکدیگر در حوزه ارتباطات و رسانه، هم‌پوشانی دارند. در رتبه پنجم گویندگی با نمره استرس ۵۱,۲، در رتبه ششم هماهنگ‌کننده رویداد با نمره استرس ۵۱,۱، در رتبه هفتم خبرنگاری با نمره استرس ۴۹,۹ و در رتبه هشتم مدیر روابط عمومی با نمره استرس ۴۹,۴ قرار دارند.

در انتهای یادداشت حتما لیست کامل مشاغل را می‌نویسم. جالب اینجاست که این مشاغل را می‌توان در لیست سال‌های قبل هم مشاهده کرد. اما سوالی که ذهنم را به عنوان کسی که در حوزه روابط عمومی و ارتباطات فعالیت می‌کند، درگیر کرده است، این است که آیا واقعا روابط عمومی و مشاغل مرتبط و نزدیک به آن، پراسترس‌ترین مشاغل دنیا هستند؟

اولین‌بار که استرس واقعیِ به دوش کشیدن عنوان روابط عمومی را در خودم احساس کردم، زمانی بود که با بحران فیلتر شدن زرین‌پال مواجه شدم. کمی بعدتر با بحران بزرگ‌تری دچار این استرس با دُز بیشتر شدم.

من فکر میکنم دلیل این استرس می‌تواند برگرفته از جایگاهی باشد که روابط عمومی در سازمان دارد. شما به عنوان روابط عمومی سازمان دقیقا در جایی ایستاده‌اید که باید در مرز میان سازمان و تمام افراد حقیقی و حقوقی مرتبط با سازمان درست‌ترین تصمیم را بگیرید.

معمولا در زمان‌های بحرانی، این تصمیم به دلیل بالا بودن فشار و استرس همه جانبه‌ای که وجو دارد، بسیار مهم و حیاتی است. هر تصمیم اشتباهی می‌تواند آسیب‌های مهمی را به سازمان وارد کن.

شاید فکر کنید یک روابط عمومی خوب در هر شرایطی باید نسبت به اتفاق‌های مهم سازمان از جمله در زمان‌های بحرانی، حرفی برای گفتن داشته باشد. در بسیاری از مواقع سکوت کردن تا رسیدن به پاسخ درست و به موقع می‌تواند از بحرانی‌تر شدن شرایط جلوگیری کند. به همین دلیل بود که در پاراگراف‌های قبلی از سخت بودن اتخاذ تصمیم درست در این شرایط صحبت کردم.

یکی دیگر از تجربه‌های شخصی من در تحمل استرس این جایگاه شغلی، یعنی روابط عمومی، برگزاری رویدادها است. به نظرم استرس اینکه همه اتفاق‌های برگزاری یک رویداد درست و حسابی، از قبل از رویداد گرفته تا حین برگزاری و حرف و حدیث‌های بعد از آن، به خوبی اجرا شود، بسیار سخت و طاقت فرساست.

حقیقتا من تا به امروز در جایگاه‌های شغلی دیگر این لیست از پراسترس‌ترین مشاغل دنیا حضور نداشته‌ام تا بتوانم نوع و شدت استرس هر کدام از این مشاغل را در کنار هم مقایسه کنم. فقط می‌توانم بگویم هر زمان که مجبور هستم با هواپیما سفر کنم، بالاترین استرس ممکن را تجربه می‌کنم. پس بیراه نیست که خلبانی در رتبه سوم این مشاغل جا دارد. به طور کل برای منی که به شدت ترس از ارتفاع دارد، هواپیما و هر سازه‌ای که به من خالی بودن زیر پاهایم را تداعی کند، بیشترین استرس ممکن را برای من می‌سازد. حتی بیشتر از روابط عمومی.

در ادامه، لیست کامل پراسترس‌ترین مشاغل دنیا از نگاه CareerCast در سال‌‌های قبل و امسال را می‌نویسم. همچنین خوشحال می‌شوم اگر در کسوت روابط عمومی مشغول به کار هستید، از تجربه‌های‌تان بنویسید و بگویید که این تجربه‌ها چقدر به این حقیقت که روابط عمومی یکی از پراسترس‌ترین مشاغل دنیا است، نزدیک است.

۲۰۲۲

۱- پرسنل نظامی (نمره استرس ۷۲.۵۸)

۲- آتش نشان (نمره استرس ۷۲.۳۸)

۳- خلبان (نمره استرس ۶۱.۲۰)

۴- پلیس (نمره استرس ۵۱.۹۴)

۵- گوینده (نمره استرس ۵۱.۲۷)

۶- هماهنگ کننده رویداد (نمره استرس ۵۱.۱۹)

۷- خبرنگار (نمره استرس ۴۹.۹۶)

۸- مدیر روابط‌عمومی (نمره استرس ۴۹.۴۸)

۹- مدیر ارشد اجرایی (مسئول ارشد شرکت) (نمره استرس ۴۸.۹۷)

۱۰- راننده تاکسی (نمره استرس ۴۸.۱۷)

۲۰۱۹

۱- پرسنل نظامی (نمره استرس ۷۲.۵۷۹)

۲- آتش نشان (نمره استرس ۷۲.۳۷۵)

۳- خلبان (نمره استرس ۶۱.۲)

۴- پلیس (نمره استرس ۵۱.۹۴۳)

۵- گوینده (نمره استرس ۵۱.۲۶۹)

۶- هماهنگ کننده رویداد (نمره استرس ۵۱.۱۹۲)

۷- خبرنگار روزنامه (نمره استرس ۴۹.۹۵۵)

۸- مدیر اجرایی روابط‌عمومی (روابط‌عمومی اجرایی) (نمره استرس ۴۹.۴۷۵)

۹- مدیر ارشد اجرایی شرکت (مسئول ارشد شرکت) (نمره استرس ۴۸.۹۷۱)

۱۰- راننده تاکسی (نمره استرس ۴۸.۱۶۷)

۲۰۱۸

۱. پرسنل نظامی (با بیش از شش سال سابقه)
۲. آتش نشان
۳. خلبان خطوط هوایی
۴. افسر پلیس
۵. مسئول هماهنگی رویدادها (هماهنگ کننده رویداد)
۶. خبرنگار
۷. گوینده (رادیو، تلویزیون)
۸. کارگزار روابط‌عمومی
۹. مدیر ارشد اجرایی شرکت
۱۰. راننده تاکسی

در

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *